Follow on Bloglovin

nadjasbokblogg.blogg.se

2012-11-25
12:29:00

Katarina Von Bredow - Hur kär får man bli?

(bild tagen från google) SPOILER VARNING!

"Om inte om vore, tänkte jag. Om inte om vore skulle jag bli kär i Adam. Hur kär som helst.

Blossande, vanvettigt gnisterkär. Ursinnigt sprängförälskad. Men nu var ju om. Och bara själva tanken på att bli kär i Adam var totalförbjuden, straffbar, ohygglig och fruktansvärd. Ändå tänkte jag den. Ändå fladdrade kolibrin där inne. Trots att om var."

"Här finns det omöjliga valet mellan bästisen och kärleken. Här finns också de vuxnas konflikter, och under alltsammans det stora problemet att kunna säga som det är innan det är försent."

Katrin är en helt vanlig tjej som precis ska börja nian. Hon har kompisar, en pappa och en lillebror som älskar henne (hennes mamma är borta sedan länge).

Adam börjar i klassen och Katrins bästa kompis Frida vill ha honom, men problemet är ju då att Katrin också gillar Adam men hon vill ju såklart inte svika sin bästa vän som hon gör ALLT för.

Jag tycker inte om boken, men samtidigt tycker jag om den. Hehe.

Nej men, Katrin tror ungefär att Frida är en gudinna av något slag och då är det Frida som ska ha allt.

Katrin blir tillsammans med Andreas men vill hellre ha Adam som då tyvärr är ett förbjudet område eftersom Frida är kär i honom.

Favoritkaraktär: Viktor, Andreas, Adam och Marie.

Favorit del/kap: När hon träffar Marie igen utan Adam. Konversationen dem har efter att Marie har frågan: "-Hur är det med Adam, då?"

Minnesdel: >>- Tror du att det är så underbart att vara jag, då? frågade Frida.

- Ja, sa jag ärligt. Förutom att ha mig till kompis, kanske.

- Tror du att det är så perfekt att aldrig veta vilka som är ens riktiga vänner och vilka som bara vill vara med en för att dem vet att man kan bjuda på pizza eller bio? Tror du att det är så perfekt att aldrig veta vilka killar som bara vill ha en för utseendets skull och vilka som verkligen tycker om en för den man är? Att aldrig vet vilka som fjäskar för en och sen kallar en för "kapitalistyngel" när man vänder ryggen till?

- Nu låter du som Julia Roberts i "Notting Hill", sa jag.

Frida drog motvilligt på munnen.

- Hon hade inte helt fel!<<

Sidor: 319 sidor.

Betyg: 3 av 5 möjliga!