Follow on Bloglovin

nadjasbokblogg.blogg.se

2012-09-30
19:48:00

UNDER DIN HUD - MELISSA MARR

(bild tagen från google) SPOILER VARNING!

"HON FANNS I HANS BLOD.

LIKA MYCKET SOM HAN

FANNS UNDER HENNES HUD."

"Genom att tatuera sig vill Leslie markera en vändpunkt i sitt hittills så struliga tonårsliv. Men tatueringen binder henne istället samman med mörkrets makter i det älvrike hon levt helt ovetande om. Hennes bästa vän Aislinn har in i det sista undanhållit Leslie sin egen väl bevarade hemlighet. Och nu kommer Aislinns varningar för sent. Leslie blir en bricka i ett farligt spel där två män är ohjälpligt bundna till henne..."

Detta är den andra boken ur Wicked Lovely och denna bok heter Ink Exchange i originalspråk.

I boken får man följa Aislinns kompis Leslie som skaffar sig en tatuering, men vet inte vad som ligger dolt bakom detta mästerverk.

Leslie har problem hemma. Hennes pappa dricker och reser iväg, hennes bror Ren använder droger och hennes mamma är borta. Leslie hjälper till hemma med att betala räkningar men som bestämmer sig för att göra en vändpunkt i livet och skaffa...en tatuering. Leslie vill inte bo i sådana förhållanden och skulle vilja ge sig av som hennes egen mamma hade gjort. Hon söker då till olika college och söker flera stipendier. Hon söker en förändring och (som nämnd tidigare) ska skaffa sig en tatuering men som oturligt nog då binder henne till mörkerhovets kung!

Man får även följa med Irial. Kungen för mörkerhovet och Niall som är en före detta undersåte i mörkerhovet men väljer att leva med Keenan i hans och Aislinns sommarhov. Båda personerna har ett samband med Leslie. 

Vad tycker jag om boken då? Även om jag gillade den förra boken så tycker jag att den här är bättre än den första. Kanske för att den handlar lite om tatueringar? Haha. Nej men denna är bättre, enligt mig i alla fall. 

Favorit karaktär: Niall, Irial, Seth och Ani!

Favorit del/kap: Kapitel 27, 31 och 35

Minnesdel: >>Hon drog av sig tröjan, lade sig på mage och försökte låta bli att tänka på vad som väntade, "Snälla?" bad hon och slöt ögonen.

Niall lade händerna på hennes hud, på bläcket på märket som förankrat Irials närvaro i hennes hud. Beröringen brände av den lilla bollen av solsken som Aislinn hade gett honom i vindsvåningen och som han hade burit med sig inombords.

Enligt mina önskemål.

Efter solskenet kom frosten som den andra drottningen - Vinterdrottningen - hade gett honom. Det kändes som om istappar trängde in i huden och Leslie skrek, men hon bet sig i läppen för att försöka kväva ljudet. Hon skrek som hon bara hade skrikit en gång tidigare.

Det här är inte Nialls fel. Det är mitt val. Mitt.<<

Betyg: 4 av 5 möjliga!