Follow on Bloglovin

nadjasbokblogg.blogg.se

2013-07-28
14:00:00

Ett nytt liv - Julia Clarke

SPOILER VARNING!

"Cat känner inte längre igen sitt liv. I London trivdes hon och kände sig trygg med kompisarna, pojkvännen, fotbollslaget och mormor. Men nu har hon och hennes lillasyster Ana blivit ivägsläpade till en småstad vid kusten av sin skådespelande mamma, Bianca. Här är allting främmande och de är utlämnade till sin mammas nyckfulla humör. Även om det finns ljusglimtar som tex. söte Sebastian så är det lätt att förtvivla. Men när Ana blir mobbad i sin nya klass så måste Cat ta sig samman och kämpa - för sin syster, för sin familj och, mest av allt, för sig själv."

Jag är väldigt kritisk till den här boken. Den var bland det tråkigaste jag har läst. Jag fortsatte läsa för att se om den skulle bli spännande men blev besviken då den inte blev det. De enda bitarna som jag fann intressanta nog var när Cat konfronterade Reba och när Sebastian sa till sin lillasyster på skarpen.

Cat verkar osäker på sig själv men är stark nog för sin familj, främst lillasystern Ana. Men hur gamla är dem? Framkommer det någonstans i boken?

Favorit karaktär: Sebastian.

Favorit del/kap: Ingen.

Minnesdel: "Men då är det i alla fall bra mellan dina föräldrar.

- Ja, varför skulle det inte vara bra?

- De skulle ju skiljas.

- Skiljas? Vem har sagt det?

- Du.

- Aldrig i livet!

- Jo då, du sa det den där gången när vi satt och drack kaffe och pratade. Du hade sagt det till Sebastian, berättade du också. Du var så ledsen...det var den där kvällen när han skjutsade hem dig.

- Jag har aldrig sagt något sådant, försäkrar hon och skakar på huvudet.

- Hör du, Reba säger jag med eftertryck, den som ljuger bör se till att ha väldigt gott minne. Du påstod att du hade sagt till Sebastian att dina föräldrar skulle skiljas och att det var därför du var så ledsen. Det minna jag klart och tydligt."

Sidor: 159 sidor.

Betyg: 0 av 5 möjliga.