Follow on Bloglovin

nadjasbokblogg.blogg.se

2014-03-30
15:00:00

GONE: Övergivna - Michael Grant

"På ett ögonblick försvinner alla över femton. Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefoner, internet eller tv.
En helt ny och skrämmande värld möter Sam, Astrid och deras vänner. Förtvivlat försöker de komma på gåtans lösning.
 Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton...försvinner man."
 
Det hela börjar med att alla över femton försvinner i tomma intet. Ungarna är rädda, oroliga och vill att Sam (även kallad Skolbuss-Sam) ska komma till undsättning. Samtidigt smider några ungar på Coats (rättare sagt Caine) ett sätt att ta över allt i det så kallade Zonen, där man varken kan ta sig in....eller ut. Det verkar även som att det finns ungar med mystiska krafter.
 
Jag tyckte boken var bra och man fick följa mer än en karaktär vilket jag tyckte passade väldigt bra då jag nog bara skulle tyckta att boken var tråkig om man bara fick följa Sam. Jag hade dock vilja följa Astrids lillebror Peter då man vill veta vad som pågår i huvudet på honom, men vem vet, man kanske följer honom i någon av de andra böckerna?
En grej som jag blev irriterad på var på sidan 375 där det stod "Sam drämde knytnäven i biltaket". Det ska nog stå att Caine gjorde det, men det behövde ju inte vara författarens fel utan dem som översatte boken och det är nog rätt tufft att översätta böcker. Men bra bok annars som skrivet!
 
Favorit karaktär: Sam, Lana och Brianna.
 
Favorit del/kap: Kapitel 32 när Caine och dem ska filma när Andrew försvinner.
 
Minnesdel: <<"Sex minuter", viskade hon.
"Sam håll mig i händerna", sa hon.
"Sam, släpp mig inte", sa hon
"Anna, det ska jag inte. Jag släpper dig inte", sa Sam.>>
 
Sidor: 399 sidor.
 
betyg3 av 5 möjliga.